صندوقهای سرمایهگذاری «تملت»
شرکت تأمین سرمایۀ بانک ملت پس از اخذ مجوزهای لازم، اواخر سال ۱۳۸۹ فعالیت خودش را بهصورت رسمی در بازار سرمایۀ ایران آغاز کرد. این شرکت در حال حاضر مدیریت شش صندوق سرمایهگذاری از انواع بادرآمدثابت و سهامی و بازارگردانی را عهده دار میباشد. صندوق اوج ملت و صندوق اندوخته ملت صندوقهای ســـرمایهگذاری از نوع درآمد ثابت و صدور و ابطالی تحت مدیریت تامین سـرمایه بانک ملت میباشند.
صندوق آتیه ملت و صندوق مختص اوراق دولتی ملت صندوقهای ســـرمایهگذاری از نوع بادرآمد ثابت و قابل معامله در بورس (ETF) بوده و صندوق افق ملت نیز صندوق دیگر قابل معامله در بورس (ETF) از نوع سهامی این شرکت میباشد. صندوق اختصاصی بازارگردانی ملت صندوق دیگر این شرکت است که به صورت اختصاصی بازارگردانی شرکتهای و صندوقهای قابل معامله مربوط به مجموعه بانک ملت را برعهده دارد.
همچنین این شرکت برنامه راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری بازنشستگی تکمیلی، املاک و مستغلات و صندوق در اوراق بهادار مبتنی بر سپرده کالایی را نیز در دستور کار دارد. مجموع ارزش خالص داراییهای صندوقهای فعلی تحت مدیریت این شرکت در حال حاضر نزدیک به ۴۷۰ هزار میلیارد ریال میباشد. در ادامه ضمن معرفی این صندوقها، مروری بر عملکرد آنها خواهیم داشت.
صندوقهای با درآمد ثابت
ویژگیها و مزایای سرمایهگذاری در صندوقهای بادرآمد ثابت به شرح زیر میباشند:
- پایداری درآمد: یکی از بزرگترین مزایای صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت، ارائه یک منبع پایدار درآمد به سرمایهگذاران است که معمولا از طریق توزیع منظم سود محقق میشود.
- ریسک کمتر: این نوع صندوقها معمولاً در داراییهای با درآمد ثابت و کمریسک سرمایهگذاری میکنند که برای سرمایهگذاران با ریسکپذیری پایین مناسب میباشد.
- مدیریت حرفهای: صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت معمولاً توسط تیمهای مدیریتی حرفهای و متخصص اداره میشوند که میتوانند برای به دست آوردن بازدهی مطلوب متناسب با ریسک پذیرفته شده نسبت به انتخاب گزینههای سرمایهگذاری اقدام مینمایند.
- نحوه سرمایهگذاری: برای سرمایهگذاری در این صندوق ها میتوان به سامانه فراسود ملت به آدرس farasood.ir و یا شعب بانک ملت در سراسر کشور مراجعه کرد.
- زمان پرداخت سود: پرداخت سود صندوقهای با درآمد ثابت تحت مدیریت تامین سرمایه بانک ملت در اولین روز کاری هر ماه انجام میشود.
صندوقهای با درآمد ثابت تامین سرمایه بانک ملت:
صندوق آتیه ملت با نماد “آتیه ملت”
- صندوق آتیه ملت نخستین صندوق شرکت تأمین سرمایۀ بانک ملت میباشد که در مردادماه ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد.
- این صندوق هم اکنون یک صندوق درآمد ثابت و قابل معامله در بورس (ETF) است که طی سالیان قبل به صورت صدور و ابطالی معامله میشده است.
- با توجه به اینکه این صندوق از نوع درآمد ثابت است و نرخ بازدهی مناسبی برای سرمایه گذاران ارائه می دهد، در شـــرایط رکودی بازار سرمایه گزینه جذابی برای سرمایهگذاران میباشد.
- با توجه به مدیریت فعال صندوق از نظر خرید اوراق بهادار با درآمد ثابت شرکتی و دولتی و همچنین مدیریت بهینه سپردههای بانکی صندوق، نرخ بازدهی این صندوق در ماههای اخیر به ۳۲ درصد موثر (براساس مظنه بازارگردانی) افزایش یافته که این موضوع موجب افزایش ارزش خالص داراییهای صندوق به بیش از ۱۹,۰۰۰ میلیارد ریال (رشد بیش از ۳.۳ برابری) در یکسال گذشته شدهاست.
- از دیگر ویژگیهای این صندوق، نقدشوندگی بالای واحدهای سرمایهگذاری میباشد و بازارگردانی این صندوق از طریق صندوق سرمایه گذاری اختصاصی بازارگردانی ملت (دومین صندوق بزرگ بازارگردانی کشور با بیش از ۱۹۰ هزار میلیارد ریال دارایی تحت مدیریت) صورت میپذیرد.
صندوق اندوخته ملت
- دومین صندوقِ این شرکت با نام اندوخته ملت و از نوع صندوقهای با درآمد ثابت، در اسفند ماه سال ۱۳۹۰ فعالیت خودش را آغاز کرد.
- ارزش خالص داراییهای این صندوق بیش از ۷۲,۰۰۰ میلیارد ریال و نرخ سود تقسیمی این صندوق نیز در حال حاضر ۳۰ درصد موثر سالیانه میباشد. استراتژی محافظه کارانه در چینش داراییهای این صندوق، سبب شده تا کمتر از ۳ درصد داراییهای صندوق، به بازار سهام اختصاص یابد و باقی در قالب سپردۀ بانکی و اوراق بدهی مستعد با بازدهی مناسب و با ملاحظات مدیریت ریسکی، سرمایهگذاری گردد.
- با توجه به عملکرد مناسب صندوق درایجاد بازدهی در ماههای گذشته این صندوق در حال حاضر دارای ذخیره مثبت حدود ۷۳۰ میلیارد ریالی میباشد.
- همچنین با توجه به روزهای کاری از شنبه تا پنجشنبه و پرداخت مبالغ حاصل از ابطال طی چهار مرتبه در روز و برخورداری از ضمانت نقدشوندگی بانک ملت، این صندوق از نقدشوندهترین صندوقهای بازار سرمایه میباشد.
- لازم به ذکر است صندوق مذکور در مهر ماه سال جاری با توجه به استقبال بینظیر سرمایهگذاران از آن، از سقف ۵۰ هزار میلیارد ریالی به ۷۵ هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرد و درخواست مجدد خود را برای افزایش سقف از ۷۵ هزار میلیارد ریال به ۱۰۰ هزار میلیارد ریال به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال کرده است که امید است در آذر ماه این امر مهم محقق گردد. هم چنین این صندوق در حال حاضر از بالاترین نرخ بازدهی در بین صندوقهای با ضمانت بانکی برخوردار میباشد.
صندوق اوج ملت
- بزرگترین صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت تامین سرمایه بانک ملت صندوق سرمایهگذاری اوج ملت میباشد.
- ارزش خالص داراییهای این صندوق در حال حاضر بیش ۱۶۰ هزار میلیارد ریال میباشد و باتوجه به نحوه پرداخت مبالغ ابطال واحدهای سرمایهگذاری طی چهار مرتبه در روز و همچنین اضافه کردن روز پنجشنبه به عنوان روز کاری در حال حاضر این صندوق نقدشوندهترین صندوق سرمایهگذاری کشور میباشد، که ضمانت نقدشوندگی بانک ملت نیز اعتبار ویژهای به این صندوق میبخشد.
- مدیران شرکت تامین سرمایه بانک ملت در سال گذشته با راهاندازی سامانه فراسود ملت به آدرس farasood.ir استراتژی خاصی را برای جذب سرمایهگذاران حقیقی دراین صندوق در پیش گرفتند و توانستند با کمک بیش از ۱۳۰۰ شعبه بانک ملت و افزودن قابلیت جذاب بانکداری باز (واریز مستقیم از حساب بانک ملت)، ترکیب سرمایهگذاران حقیقی صندوق را به بیش از ۷۸ درصد برسانند.
- همچنین با مدیریت مناسب ترکیب داراییهای صندوق، پیش بینی نرخ سود تقسیمی این صندوق در آذر ماه سال ۱۴۰۳ به ۲۵.۶ اسمی معادل ۲۸.۸۳ موثر افزایش یافتهاست.
صندوق افق ملت
- خردادماه سال ۱۳۹۷، صندوق افق ملت در گروه صندوقهای سهامی قابلمعامله، آغاز به کار کرد.
- ارزش خالص داراییهای صندوق افق ملت از مرز ۸،۲۴۸ میلیارد ریال عبور کرده است. سهم بازار سهام از پورتفوی صندوق حدود ۹۵ درصد است که در این بین، این صندوق بیشترین سرمایهگذاری را در گروه «فلزات اساسی»، «فراوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای»، و «بانکها و موسسات اعتباری» داشتهاست.
- مدیران این صندوق موفق به خلق ۲،۳۰۹ درصد بازدهی مرکب طی حدود شش سال فعالیت خود شدهاند.
- هدف سرمایه گذاری در صندوق افق ملت برای سرمایه گذاران کسب حداکثر بازدهی برای سرمایه گذاران با مدیریت بهینه منابع از طریق تشـــکیل پرتفوی متنوع، سرمایه گذاری در ســـهام ارزنده و و مدیریت ریسک پرتفوی است.
- با توجه به موارد بالا میتوان گفت که سرمایهگذاری در صندوق سهامی افق ملت برای سرمایهگذاران ریسکپذیر مناسبتر میباشد.
صندوق مختص اوراق دولتی ملت با نماد “خزانه ملت”
- این صندوق، اولین صندوق مختص اوراق دولتی شبکه بانکی کشور بوده و از نوع صندوقهای ســـرمایهگذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت با ساختار قابل معامله (ETF) اسـت.
- باتوجه به ترکیب داراییهای صنـــدوق مختص اوراق دولتی، صندوق مذکور تنها صندوق ســـرمایهگذاری بدون پرتفوی سهامی و فاقد ریسک میباشد.
- این صندوق از سهامداری ممتاز بانک ملت و مدیریت تامین سرمایه بوده برخـــوردار بـــوده و کمترین ریســـک در بیـــن کلیـــه صندوق های سرمایه گذاری بازار دارد.
- نماد معاملاتی این صندوق خزانه ملت است و سرمایهگذاران از طریق تمام پنلهای معتبر کارگزاریهای بورسی امکان معامله آن را دارند.